Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روابط ایران و آمریکا که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون خصمانه بوده، در ماه‌های اخیر به اوج تنش رسید و دو کشور تا آستانه رویارویی نظامی هم پیش رفتند.

اگرچه پس از ترور سردار قاسم سلیمانی و حمله موشکی ایران به پایگاه نیرو‌های آمریکایی در عراق از شدت تنش‌های نظامی کاسته شد، اما جنگ لفظی میان دو طرف همچنان ادامه داشته و واشنگتن هم تحریم‌های بیشتری را علیه ایران وضع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با تمام اینها، «الجزیره» در گزارشی نوشت که دو کشور در پشت پرده و البته به صورت غیرمستقیم در زمینه کمک و بازسازی افغانستان همکاری می‌کنند.

بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان یکی از خطوط حیاتی اقتصاد ایران و تنها مجموعه از این دست است که شامل تحریم‌های آمریکا نشده است.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به الجزیره گفت: «پس از ملاحظات گسترده، در نوامبر ۲۰۱۸ دولت تصمیم گرفت تا معافیت اندکی [درباره بندر چابهار] قائل شود که فعالیت‌های محدودی را در حمایت از بازسازی و توسعه افغانستان که  جزو منافع امنیتی کلیدی ایالات متحده است مجاز بشمارد. این معافیت برای بازسازی و توسعه افغانستان ارائه شده و عملیات بندر چابهار در حمایت از این اهداف را مجاز می‌سازد.»

در نتیجه این معافیت، افغانستان قادر است تا سوخت و کالا‌های ایرانی که برای کمک‌های انسان دوستانه حیاتی است را وارد کند، اما این بندر منافع دیگر آمریکا در منطقه را هم تامین می‌کند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که راهبرد دونالد ترامپ برای جنوب آسیا بر حمایت از رشد و توسعه اقتصادی افغانستان و همچنین شراکت نزدیک با هند تاکید دارد. او اضافه می‌کند: «ما می‌خواهیم روابط نزدیکی با هند و افغانستان بسازیم در حالی که سیاست فشار حداکثری برای تغییر سیاست‌های ثبات زدای رژیم ایران در این منطقه و فراسوی آن را اجرا می‌کنیم.»

بندر چابهار از طریق جاده‌ها و خطوط راه آهن ایران، جایگزین مطمئن تری نسبت به بندر گوادر پاکستان است که در اختیار چینی‌ها قرار دارد.

چابهار به هند که متحد کلیدی آمریکا در منطقه و کمک کننده به بازسازی افغانستان است اجازه می‌دهد تا به این کشور جنگ زده محصور در خشکی دسترسی داشته باشد. علاوه بر آن، هند می‌تواند از این مسیر برای رسیدن به بازار‌های آسیای مرکزی و فراتر از آن استفاده کند.

بنابراین، چابهار نه تنها به تلاش‌های آمریکای برای بازسازی افغانستان کمک می‌کند، بلکه به هند امکان می‌دهد تا به عنوان وزنه تعادلی در برابر نفوذ چین و پاکستان در منطقه عمل کند. موقعیت راهبردی این بندر آن را به نوعی مثلث برمودای سیاسی تبدیل کرده است که قواعد معمول آمریکا در دشمنی با ایران در آنجا عمل نمی‌کند.

حسن روحانی چندی پیش در جلسه هیئت دولت، بندر چابهار را به عنوان بخشی حیاتی برای شکل دادن به آینده اقتصادی ایران خوانده بود.

اگرچه ایران و آمریکا منافع مشترکی، از جمله ثبات افغانستان و خروج نیرو‌های آمریکایی از آن دارند، اما همکاری‌های آتی نیازمند کار بر روی تنش‌های پیشین است که در مواردی چند دهه سابقه دارند.

در جریان لشکرکشی آمریکا به افغانستان و پایین کشیدن طالبان از قدرت و ایجاد دولت جدید هم ایران به آمریکایی‌ها کمک کرد.

در گزارشی که سال ۲۰۱۰ «مرکز مبارزه با تروریسم» آکادمی نظامی ایالات متحده (وست پوینت) منتشر کرد، گفته شده است که نفوذ ایران در افغانستان اجتناب ناپذیر است و تهران می‌تواند به یک اندازه به نیرو‌های آمریکایی کمک یا گزند برساند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بندر چابهار مثلث برمودا آمریکا فشار حداکثری تحریم افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: اعمال تهدید و فشار بر دیوان کیفری بین‌المللی شرم‌آور و نگران کننده است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اعمال تهدید و فشار بر دادستان و قضات دیوان کیفری بین‌المللی از سوی برخی نمایندگان کنگره و سنای آمریکا شرم‌آور و نگران کننده است و این مداخله زشت، رویه‌ای خطرناک ایجاد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر کنعانی در صفحه شخصی خودش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هدف گروهی از نمایندگان کنگره و سنای آمریکا از اعمال تهدید و فشار بر دادستان و قضات دیوان کیفری بین‌المللی، مصونیت بخشیدن به جنایات جنگی و نسل‌کُشی توسط مقامات و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی است و این یک اقدام شرم‌آور و نگران کننده است.

وی گفت: این مداخله زشت، رویه‌ای خطرناک ایجاد خواهد کرد که با اهداف و فلسفه وجودی دیوان کیفری بین‌المللی در تنبیه و مجازات جنایتکاران جنگی مغایر است و سکوت جهانی در برابر این قبیل تهدیدها، موجب ممانعت از اجرای عدالت و تداوم جنایت‌ها علیه ملت فلسطین است.

گفتنی است، چند تن از اعضای جمهوری خواه کنگره آمریکا اعلام کردند که در صورت صدور قرار بازداشت مقامات رژیم صهیونیستی از سوی دادگاه لاهه، قانون مجازات مقامات این نهاد حقوقی را مطرح خواهند کرد.

کد خبر 751982

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» گوشه‌ای از قدرت نظام اسلامی را به تصویر کشید
  • کنعانی: اعمال تهدید و فشار بر دیوان کیفری بین‌المللی شرم‌آور و نگران کننده است
  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • ویدئو نوشت| کویت؛ جامانده از «جاده توسعه»
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان